Salutare, oameni dragi!

Sunt foarte entuziasmată pentru că ceea ce urmează să citiți este recenzia care face parte din primul blog-tour românesc la care participă 15 bloggeri. Vă invit să citiți și recenziile lor.

Cartea despre care vă vorbesc astăzi este „Reziliență” scrisă de Bogdan Hrib. Cartea reprezintă al șaselea volum din seria „Stelian Munteanu”. Nu am avut încă ocazia să citesc întreaga serie, dar cu siguranță o voi face în viitorul apropiat.

Așadar, povestea începe cu personajul Ana Coman, fiica unui om politic din București, care este găsită moartă pe o plajă din Anglia.

Iar toți privesc spre silueta întinsă pe plajă chiar la granița apei mării cu nisipul plajei…O siluetă aparent feminină, pentru că, dacă hainele mototolite și ude nu pot fi descrise, din contră, părul este lung și blond deschis. Vopsit, cu siguranță. Un corp neînsuflețit.

Deoarece Pavel Coman, tatăl fetei, a dedus faptul că nu putea fi vorba de o sinucidere, acesta l-a angajat pe Stelian Munteanu pentru a elucida misterul crimei. În momentul în care se află și despre decesul lui Pavel Coman, Stelian Munteanu înțelege că situația în care s-a implicat este mult mai complicată decât credea el inițial.

Casa se deschide printr-un hol-living imens. Totul pare luat de-un uragan, fotolii răsturnate, o măsuță spartă, ghivece și cărți aruncate peste tot. Apoi, dintr-o dată, observă sângele. Petele de sânge peste tot pe jos, pe toate lucrurile. (…) Și, spre un colț, observă corpul.

Evenimentele au loc într-un ritm alert, următoarele victime fiind soția lui Stelian Munteanu – Sofia, și alte două prietene de-ale Anei Coman. Poliția a concluzionat că aceste atacuri au fost doar mesaje, fetele, mai puțin Sofia, alegându-se cu câte o împușcătură în picior.

Până acum au fost foarte bine observate elementele unui thriller pe care eu l-aș vedea mai mult ca pe unul politic. Există implicații geopolitice care oferă o notă și mai mare de mister întregii cărți, alături de multitudinea de personaje interesante și cu roluri bine conturate.

Acțiunea nu se termină aici. Persoana care a provocat decesul lui Pavel Coman a fost descoperită și, bineînțeles că nici măcar nu am bănuit cine era, exact cum se întâmplă în cazul cărților bine scrise.

Trei împușcături una după alta, ca o rafală scurtă. Apoi încă una. Și încă una. Țipete. Urlete. Panică. Sânge.

Vă mulțumesc tare mult dacă ați ajuns până aici. De asemenea, mulțumesc editurii Tritonic și autorului Bogdan Hrib, fără de care această recenzie nu ar fi fost scrisă acum, ci poate că ar fi apărut mult mai târziu.
Vă invit cu mare drag să citiți „Reziliență”, care poate fi găsită pe site-ul editurii la un preț redus. Noi ne auzim în continuare pe contul meu de instagram. Vă îmbrățișez și ne citim data viitoare!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: